FAQs

Löydä vastaukset kysymyksiisi alla tai soita meille 050 23 29

 • Vaihdoin sähkömoottorin mersu W204 rattilukkoon ja se ei toimi enää, mikä meni vikaan?

  Joskus kun rattilukko alkaa oireilemaan tai ei toimi ollenkaan, niin piirilevyssä oleva siru(NEC) menee ns.jumiin ja se pitää ohjelmoida uudestaan. Tämä työ onnistuu W204, W207 ja W212, kun lähetät virtalukon, avaimen ja rattilukon.

 • Kuuluuko palveluunne myös ilta- tai viikonloppupäivystys? Veloitetaanko lisämaksuja?

  Normaali toimitusaika on arkisin 8.00–16.00. Normaalin työajan ulkopuolella tapahtuvat työt ovat lisämaksullinen palvelu. Ennalta sopimattomasta normaalin toimitusajan ulkopuolella tapahtuvasta käynnistä veloitamme lisäksi päivystysmaksun

 • Sarjoitatteko BODA turvalukkoa uudestaan?

  Kyllä sarjoitamme BODA 428, 429 ja SL928 uudestaan.

 • Mitä tehdä kun auton avaimet hukassa, mitä tehdä ja maahantuoja sanoo, että siinä on ajonestolaite?

  Pystymme valmistamaan auton avaimen numerolla ilman avainta, joka on joskus huoltokirjassa tai sen saa maahantuojalta. Tai pystymme valmistamaan avaimen auton lukon mukaan ja lukemaan pin-koodin(riippuu automerkistä) ja ohjelmoimaan uuden avaimen.

 • Haluan turvalukon samalle avaimelle kuin kotiavain, onnistuuko?

  Useimmat avainmallit onnistuu esim. ABLOY classic, exec, sento, profile.

 • Minulla on ovessa Abloy 4190 lukkorunko joka käytössä mennyt väljäksi. Myyttekö pelkän lukkorungon jos asennan sen itse?

  Abloy 4190 lukkorunko on yleinen ja niitä löytyy meiltä varastosta. Toki myymme pelkän lukkorungon, mutta kokemusemme mukaan lukkorungon vaihto on lukkosepän työ

 • Pystyttekö tekemään Mercedes-Benz ns. mustan sähköavaimen??

  Kyllä pystymme tekemään mersun avaimet noin 2015 asti.

 • Lukitusapua tarvitaan. Meillä on rintamamiestalo jonka ovien lukitusta ei ole tarkastettu vuosikymmeniin. Mitä maksaa tarkistuskäynti Vantaan Hakkilaan?

  Olemme tehneet paljon ovien ja lukkojen tarkistuksia. Itse tarkistusmaksu riippuu siitä, että millaisia päivityksiä lukituksiin tarvitaan ja, että asennetaanko uusia turvalukkoja tai vastaavaa. Soittaa niin sovitaan asia tarkemmin.

 • Minulla on 2000 vuoden W638 Mercedes Benz Vito ja se ei käynnisty, mittaristossa lukee vain START ERROR, mitä tehdä?

  Olemme tehneet paljon Vitojen ja Sprinterien ajonesto korjauksia. Ecun ja ajonestoyksikön välinen ongelma pystytään yleensä korjaamaan tai varmasti ottamaan ajonesto pois käytöstä jolloin auto käynnistyy.

 • Teetin autoon uuden avaimen. Kolme päivää avaimen uusinnan jälkeen auto ei starttaa, ainoastaan naksahtaa. Tämä oire esiintyy yleensä lämpimänä.

  Tämäntyyppinen vika ei johdu uudesta avaimesta koska starttimoottorista kuuluu naksahdus. Naksahdus tulee yleensä startin solenoidin liikkeestä. Starttimoottoria ei kannata korjata vaan se vaihdetaan uuteen. www.adita.fi on pääkaupunkiseudulla toimiva latureiden ja starttimoottoreita myyvä erikoisliike.

 • Voitteko sarjoittaa vanhan ABLOY-lukon ?

  Kyllä pystymme sarjoittamaan myös vanhemmat ABLOY lukot.

 • Saammeko turvalukon ja asennuksen laskulle, kun olemme yksityishenkilö?

  Meiltä voit nyt saada ostoksesi myös laskuun. Palvelun käyttöönotto edellyttää henkilötietojen tarkistusta ja myönteistä luottopäätöstä. Päätös saadaan muutamassa minuutissa. Saat 30 vrk korotonta maksuaikaa, ostoksesi voi olla jopa 2.500 euroa. Saatuasi laskun kotiin voit myös valita joustavan osamaksun sinulle sopivin kuukausierin toimimalla laskun ohjeiden mukaisesti.

 • Onnistuuko kellarilukon asennus Itä-Helsingissä klo 16.00 jälkeen ilman päivystysmaksua mikäli aika sovitaan ennakkoon?

  Itä-Helsingin lukkotyöt toki hoidetaan. Klo 16.00 jälkeen asennustyö on lisäveloituksella, mutta jos sovimme ajan ennakkoon siten, että kun meillä on lukkoseppä alueellanne(Itä-Keskus, Vuosaari-Herttoniemi, Roihupelto, Roihuvuori) liikenteessä niin samalla laitetaan Teidän lukko-asiat kuntoon. Soittakaa niin sovitaan asia.

 • Minulla on hävinnyt ainokainen avain Toyotosta, maahantuoja sanoo että pitää vaihtaa jokin boksi ja se maksaa 2000euroa?

  Ensinnäkin kannattaa tehdä vara-avain ennenkuin tuo tapahtuu. Toyotassa pystytään tekemään avain ilman että pitää vaihdella bokseja. Joko toimitat auton tänne tai irroitat moottoriohjausyksikön(ECU) tai ajonestoboksin.

 • Noin 10 vuotta Abloy Exec lukkopesä takertelee. Mitä kannattaa tehdä? Lukko on kellarissa ja sitä käytetään vähän

  Voisiko olla voitelun puutetta? Jos olette voidelleet lukon ja kokeilleet toisellakin avaimella ja tuntuu edelleen takertelevalta niin kannattaa tilata lukkoseppä paikalle.

 • Korjaatteko auton lukkoja, minulla kuskin lukko ei toimi? Avain ei käänny ollenkaan.

  Kyllä korjaamme virtalukkoja ja oven lukkoja. Nykyään on yleistä ettei kuskin lukko toimi, kun käytetään vain kaukosäädintä niin lukko "hapettuu". Tässä vinkki: lukko pitäisi öljytä kerran pari vuodessa ja välillä avata ovi mekaanisesti avaimella.

 • Teettekö kuorma-autoon myös avaimia??

  Kyllä teemme myös kuorma-autoihin avaimia, olemme tehneet siruavaimia DAF ja Scaniaan. Kyllä muutkin mallit onnistuu. Kysy lisää!

 • Ulko-ovi vaatii usein paiskaamisen jotta se menee lukkoon. Olen yrittänyt monenlaista, mutta en ymmärrä? Mitä pitää tehdä?

  Ensin täytyy tarkistaa, että oven saranat on kunnossa. Sen jälkeen katsotaan miten ovi istuu ja lukkoa tai vastarautaa säädetään. Lukkoseppä tekee tuollaisen työn usein hyvinki lyhyellä käynnillä.

Can't find your question? Call us now: 050 23 29