FAQs

Löydä vastaukset kysymyksiisi alla tai soita meille 050 23 29

 • Vaihdoin sähkömoottorin mersu W204 rattilukkoon ja se ei toimi enää, mikä meni vikaan?

  Vaikuttaa siltä, että sähkömoottorin vaihto Mercedes-Benz W204 -mallin rattilukkoon on saattanut aiheuttaa ongelmia toiminnassa. Vaihtoehtoisesti, rattilukon piirilevyssä oleva siru (NEC) saattaa olla jumissa tai epäkunnossa, mikä voi johtaa toimintahäiriöihin. On mahdollista, että tässä tilanteessa siru tulee ohjelmoida uudelleen.

  Erityisesti Mercedes-Benz W204, W207 ja W212 -malleissa piirilevyn uudelleenohjelmointi voi ratkaista ongelman, kunhan lähetät meille virtalukon, avaimen ja rattilukon. Meillä on tarvittava asiantuntemus ja välineet suorittaa tarvittava uudelleenohjelmointi ja korjata rattilukon toimintahäiriö.

 • Kuuluuko palveluunne myös ilta- tai viikonloppupäivystys? Veloitetaanko lisämaksuja?

  Kyllä, tarjoamme myös ilta- ja viikonloppupäivystystä palveluihimme. Normaalin toimitusaikamme on arkisin klo 9.00–16.00. Mikäli tarvitset palveluitamme normaalin työajan ulkopuolella, iltaisin tai viikonloppuisin, tämä kuuluu lisämaksulliseen palveluun.

  Huomioithan, että ennalta sopimattomasta normaalin toimitusajan ulkopuolella tapahtuvasta käynnistä veloitamme myös päivystysmaksun. Tämä auttaa kattamaan ylimääräiset kustannukset ja varmistamaan, että voimme tarjota sinulle laadukkaan ja joustavan palvelun myös työajan ulkopuolella.

 • Sarjoitatteko BODA turvalukkoa uudestaan?

  Kyllä sarjoitamme BODA 428, 429 ja SL928 uudestaan.

 • Mitä tehdä kun auton avaimet hukassa, mitä tehdä ja maahantuoja sanoo, että siinä on ajonestolaite?

  Jos auton avaimet ovat hukassa ja maahantuoja ilmoittaa, että autossa on ajonestolaite, voimme auttaa tilanteessasi.

  Ensinnäkin, jos sinulla on jossain huoltokirjassa maininta avaimen numerosta tai muu vastaava tieto, voimme valmistaa auton avaimen sen perusteella ilman fyysistä avainta. Maahantuojalta saatava tieto voi myös auttaa tässä tilanteessa.

  Toiseksi, pystymme valmistamaan avaimen autosi lukon mukaan. Voimme myös lukea tarvittaessa PIN-koodin (riippuen automerkistä) ja ohjelmoida uuden avaimen autollesi. Tämä vaatii tarkempaa tietoa autosi merkistä ja mallista, jotta voimme tarjota sinulle tarkempaa ohjeistusta ja palvelua.

 • Haluan turvalukon samalle avaimelle kuin kotiavain, onnistuuko?

  Useimmat avainmallit onnistuu esim. ABLOY classic, exec, sento, profile.

 • Minulla on ovessa Abloy 4190 lukkorunko joka käytössä mennyt väljäksi. Myyttekö pelkän lukkorungon jos asennan sen itse?

  Abloy 4190 lukkorunko on yleinen ja niitä löytyy meiltä varastosta. Toki myymme pelkän lukkorungon, mutta kokemusemme mukaan lukkorungon vaihto on lukkosepän työ

 • Pystyttekö tekemään Mercedes-Benz ns. mustan sähköavaimen??

  Kyllä pystymme tekemään mersun avaimet noin 2015 asti.

 • Lukitusapua tarvitaan. Meillä on rintamamiestalo jonka ovien lukitusta ei ole tarkastettu vuosikymmeniin. Mitä maksaa tarkistuskäynti Vantaan Hakkilaan?

  Olemme tehneet paljon ovien ja lukkojen tarkistuksia. Itse tarkistusmaksu riippuu siitä, että millaisia päivityksiä lukituksiin tarvitaan ja, että asennetaanko uusia turvalukkoja tai vastaavaa. Soittaa niin sovitaan asia tarkemmin.

 • Minulla on 2000 vuoden W638 Mercedes Benz Vito ja se ei käynnisty, mittaristossa lukee vain START ERROR, mitä tehdä?

  Jos 2000 vuoden Mercedes-Benz W638 Vito -autonne ei käynnisty ja mittaristossa näkyy "START ERROR", tämä saattaa viitata ajonestojärjestelmään liittyvään ongelmaan. Olemme erikoistuneet Vitojen ja Sprinterien ajonestojärjestelmien korjauksiin ja voimme auttaa tässä tilanteessa.

  Yleinen syy tähän ongelmaan voi olla ecun (moottorinohjausyksikkö) ja ajonestoyksikön välinen kommunikaatio-ongelma. Tämä ongelma voidaan yleensä korjata tai ajonesto voidaan poistaa käytöstä, jotta auto saadaan käynnistymään.

  Suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja ja järjestääksesi tarvittavat toimenpiteet ajonestojärjestelmän korjaamiseksi tai poistamiseksi. Antamalla meille tarkempaa tietoa autostanne voimme tarjota teille tarkempaa ohjeistusta ja apua ongelman ratkaisemiseksi.

 • Teetin autoon uuden avaimen. Kolme päivää avaimen uusinnan jälkeen auto ei starttaa, ainoastaan naksahtaa. Tämä oire esiintyy yleensä lämpimänä.

  Näyttää siltä, että ongelma autosi starttaamisessa ei johdu uudesta avaimesta, koska starttimoottorista kuuluu naksahdus. Naksahdus tulee yleensä startin solenoidin liikkeestä, ja tämäntyyppinen oire esiintyy erityisesti lämpimänä. Tässä tilanteessa on todennäköistä, että ongelma liittyy itse starttimoottoriin.

  On suositeltavaa vaihtaa koko starttimoottori uuteen sen sijaan, että yrittäisi korjata sitä. Voit hankkia uuden starttimoottorin erikoisliikkeistä, kuten Adita, joka on pääkaupunkiseudulla toimiva latureiden ja starttimoottoreiden myyntiin erikoistunut yritys.

  Jos ongelma jatkuu tai haluat lisää tietoa vianmäärityksestä ja korjaamisesta, suosittelen olemaan yhteydessä autokorjaamoon tai asiantuntevaan huoltoliikkeeseen. He voivat tarkistaa tarkemmin autosi tilanteen ja tarvittaessa suorittaa tarvittavat korjaukset.

 • Voitteko sarjoittaa vanhan ABLOY-lukon ?

  Kyllä pystymme sarjoittamaan myös vanhemmat ABLOY lukot.

 • Saammeko turvalukon ja asennuksen laskulle, kun olemme yksityishenkilö?

  Kyllä, voitte saada turvalukon ja asennuksen laskulle, kun olette yksityishenkilö. Tarjoamme nyt mahdollisuuden maksaa ostoksenne laskulla. Tämä edellyttää henkilötietojen tarkistusta sekä myönteistä luottopäätöstä. Luottopäätöksen saaminen vie vain muutaman minuutin.

  Kun luottopäätös on myönteinen, saat 30 päivän korotonta maksuaikaa ostoksellesi. Voitte valita myös joustavan osamaksun, joka mahdollistaa ostoksenne jakamisen sopiviksi kuukausieriksi. Tämä palvelu on käytettävissä ostoksille, joiden arvo on enintään 2 500 euroa.

  Kun saat laskun kotiin, voitte valita itsellenne sopivan maksutavan laskun ohjeiden mukaisesti.

 • Onnistuuko kellarilukon asennus Itä-Helsingissä klo 16.00 jälkeen ilman päivystysmaksua mikäli aika sovitaan ennakkoon?

  Kyllä, voimme suorittaa kellarilukon asennuksen Itä-Helsingissä myös klo 16.00 jälkeen, jos aika sovitaan ennakkoon. Tällaisesta myöhäisemmästä asennustyöstä saatetaan kuitenkin veloittaa lisämaksu. Mikäli pystymme järjestämään lukkosepän alueellanne (Itä-Keskus, Vuosaari-Herttoniemi, Roihupelto, Roihuvuori) liikkeellä ollessamme, voimme suorittaa myös teidän lukko-asioiden korjauksen tai asennuksen samalla kertaa.

  Suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä, jotta voimme sopia ajan ja varmistaa lukkosepän saatavuuden alueellanne. Näin voimme varmistaa, että saamme lukkosi asennettua tai korjattua sopivana ajankohtana ilman suurempia viivästyksiä

 • Minulla on hävinnyt ainokainen avain Toyotosta, maahantuoja sanoo että pitää vaihtaa jokin boksi ja se maksaa 2000euroa?

  On harmillista kuulla, että avain on hävinnyt Toyotostasi. Maahantuojan mainitsema 2000 euron hinta boksin vaihtamiselle saattaa kuulostaa suurelta summalta. On hyvä tietää, että usein avaimen kadotessa ei välttämättä tarvita koko boksin vaihtamista.

  Toyotassa on usein mahdollista tehdä uusi avain ilman, että tarvitsee vaihtaa koko ajonestoboksia. Jos et ole vielä tehnyt vara-avainta, suosittelemme sitä ensisijaisesti. Voit myös ottaa yhteyttä meille, jotta voimme tarkemmin arvioida tilannettasi ja tarjota mahdollisia ratkaisuja. Jos toimitat auton meille tai irrotat moottoriohjausyksikön (ECU) tai ajonestoboksin, voimme usein valmistaa uuden avaimen ilman koko boksin vaihtoa, mikä voi säästää huomattavasti kustannuksia.

 • Noin 10 vuotta Abloy Exec lukkopesä takertelee. Mitä kannattaa tehdä? Lukko on kellarissa ja sitä käytetään vähän

  Voisiko olla voitelun puutetta? Jos olette voidelleet lukon ja kokeilleet toisellakin avaimella ja tuntuu edelleen takertelevalta niin kannattaa tilata lukkoseppä paikalle.

 • Korjaatteko auton lukkoja, minulla kuskin lukko ei toimi? Avain ei käänny ollenkaan.

  Kyllä, me korjaamme auton virtalukkoja ja oven lukkoja. Jos kuskin lukko ei toimi ja avain ei käänny ollenkaan, tämä voi johtua erilaisista syistä. Nykypäivänä on yleistä, että kun käytetään enimmäkseen kaukosäädintä, lukot voivat "hapettua" tai jumiutua ajan myötä.

  Yksi vinkki tähän ongelmaan on öljytä lukko säännöllisesti, esimerkiksi kerran tai pari vuodessa. Lisäksi välillä avaimen käyttäminen mekaanisesti lukon avaamiseen voi auttaa pitämään lukon toimintakunnossa.

  Jos ongelma jatkuu tai on vakavampi, suosittelemme ottamaan yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja ja järjestääksesi tarvittavat toimenpiteet auton lukon korjaamiseksi. Voimme tarjota asiantuntevaa apua ja korjauspalveluita lukkoihin liittyvissä ongelmissa.

 • Teettekö kuorma-autoon myös avaimia??

  Kyllä teemme myös kuorma-autoihin avaimia, olemme tehneet siruavaimia DAF ja Scaniaan. Kyllä muutkin mallit onnistuu. Kysy lisää!

 • Ulko-ovi vaatii usein paiskaamisen jotta se menee lukkoon. Olen yrittänyt monenlaista, mutta en ymmärrä? Mitä pitää tehdä?

  Ensin täytyy tarkistaa, että oven saranat on kunnossa. Sen jälkeen katsotaan miten ovi istuu ja lukkoa tai vastarautaa säädetään. Lukkoseppä tekee tuollaisen työn usein hyvinki lyhyellä käynnillä.

Can't find your question? Call us now: 050 23 29